side_banner

nyheter

Aldring øker eldre roboter dukker opp, kan de erstatte omsorgspersoner?

Kina er for tiden det eneste landet i verden med en eldre befolkning på over 200 millioner.Data fra National Bureau of Statistics viser at innen utgangen av 2022 vil Kinas befolkning på 60 år og over nå 280 millioner, som utgjør 19,8 prosent av landets totale befolkning, og det er forventet at Kinas eldre befolkning vil nå en topp på 470- 480 millioner i 2050, og at den globale eldrebefolkningen vil nå rundt 2 milliarder.

Shenzhen Zuowei teknologi elektriske rullestoler

Med den økende etterspørselen etter alderdom, så vel som den nye teknologiske revolusjonen og nye industrielle endringer for å fremskynde fremskrittet av "Internett + alderdom", det vil si at alderdommens visdom gradvis får fart, inn i folkets felt av visjon, av flere familier, flere eldre mennesker, visdom av alderdom vil bli utviklingen av den gamle industrien vil være en ny trend for "alderdommen" har brakt mer uten så langt som mulig.

Nå skal mer vanlige eldrearmbånd, chatteroboter osv. forbedre helsen og livskvaliteten til eldre, men for funksjonshemmede, inkontinens hos eldre, må de kunne bruke det «smarte» for å sette dem i stand til å leve et normalt liv.

Ta et eksempel på en inkontinent eldre, bor på en sykepleieinstitusjon + vanlige pleieprodukter i et år er omtrent 36 000-60 000 yuan / år;sykepleier omsorg er ca 60.000-120.000 yuan / år;hvis du bruker urin- og fekale intelligente omsorgsroboter, selv om en engangskostnad for utstyr ikke er lav, men kan være lang tid, ser syklusen av bruken av på lang sikt ut til å være, "intelligent omsorg Kostnaden for "intelligent omsorg" er den laveste.

Så kan roboter erstatte omsorgspersoner?

Mennesker er flokkdyr med sosiale egenskaper.Bare i en folkemengde kan folk føle følelsen av behov og behov, følelsen av trygghet, følelsen av å bli respektert og ivaretatt, og følelsen av psykologisk komfort.

Etter hvert som mange eldre blir gamle, blir de gradvis mer sårbare og ensomme, og blir mer avhengige av mennesker som står dem nær, som kan være pårørende eller omsorgspersoner de tilbringer tid med dag og natt.

Eldre dypere behov for eldre, ikke bare liv omsorg, men også psykologiske og åndelige behov og humaniserte tjenester for å gi eldre ekte respekt, oppmerksomhet.

Derfor kan eldreroboten bistå omsorgspersonen til å ta bedre vare på de eldre, men kan ikke erstatte omsorgspersonen.

Fremtiden for eldreomsorg vil bli mer permanent med en kombinasjon av begge.


Innleggstid: 19. oktober 2023