side_banner

nyheter

Den globale aldringskrisen kommer, og pleieroboter kan hjelpe titalls millioner familier

Hvordan støtte eldre har blitt et stort problem i moderne byliv.Stilt overfor de stadig høyere levekostnadene har de fleste familier ikke noe annet valg enn å bli familier med to inntekter, og de eldre står overfor flere og flere «tomme reir».

Enkelte undersøkelser viser at det å la unge ta på seg ansvaret for omsorgen for eldre av følelser og forpliktelser vil være skadelig for en bærekraftig utvikling av forholdet og den fysiske og psykiske helsen til begge parter på lang sikt.Derfor har det blitt den vanligste måten å ansette en profesjonell eldreomsorgsperson i utlandet.Imidlertid står verden nå overfor en mangel på omsorgspersoner.Akselerert sosial aldring og barn med uvante sykepleieferdigheter vil gjøre «sosial omsorg for eldre» til et problem.Et alvorlig spørsmål.

elektrisk rullestol

Med kontinuerlig utvikling og modenhet av teknologi gir fremveksten av sykepleieroboter nye løsninger for sykepleiearbeid.For eksempel: Intelligente avføringsroboter bruker elektroniske sensorenheter og intelligent analyse- og prosesseringsprogramvare for å tilby intelligente helautomatiske omsorgstjenester for funksjonshemmede pasienter gjennom automatisk ekstraksjons-, spyle- og tørkeutstyr.Mens "frigjør" hendene til barn og omsorgspersoner, reduserer det også den psykologiske belastningen på pasientene.

Hjemmekameraten gir hjemmehjelp, intelligent posisjonering, ett-klikks redning, video- og taleanrop og andre funksjoner.Den kan ivareta og følge eldre i deres daglige liv 24 timer i døgnet, og kan også realisere fjerndiagnostikk og medisinske funksjoner med sykehus og andre institusjoner.

Fôringsroboten transporterer og henter servise, mat osv. gjennom sin morbærrobotarm, og hjelper noen eldre mennesker med fysiske funksjonshemninger å spise på egenhånd.

For tiden brukes disse sykepleierobotene hovedsakelig til å hjelpe funksjonshemmede, semi-funksjonshemmede, funksjonshemmede eller eldre pasienter uten familieomsorg, gi sykepleietjenester i form av semi-autonomt eller helt autonomt arbeid, og forbedre livskvaliteten og selvstendig initiativ fra eldre.

En landsomfattende undersøkelse i Japan har funnet at bruk av robotpleie kan gjøre mer enn en tredjedel av de eldre på sykehjem mer aktive og autonome.Mange eldre rapporterer også at roboter faktisk gjør det lettere for dem å avlaste sine byrder enn omsorgspersoner og familiemedlemmer.De eldre bekymrer seg ikke lenger for å kaste bort familiens tid eller energi på grunn av egne årsaker, de trenger ikke lenger å høre mer eller mindre klager fra omsorgspersoner, og de møter ikke lenger vold og overgrep mot eldre.

Samtidig kan pleieroboter også gi mer profesjonelle pleietjenester til eldre.Etter hvert som alderen øker, kan den fysiske tilstanden til eldre gradvis forverres og kreve profesjonell omsorg og oppmerksomhet.Pleieroboter kan overvåke den fysiske tilstanden til eldre på en intelligent måte og gi korrekte pleieplaner, og dermed sikre eldres helse.

Med ankomsten av det globale aldrende markedet kan applikasjonsutsiktene til sykepleieroboter sies å være svært brede.I fremtiden vil intelligente, multifunksjonelle og høyteknologisk integrerte roboter for eldreomsorg stå i fokus for utviklingen, og sykepleieroboter vil gå inn i tusenvis av hjem.Ti tusen husstander yter intelligente omsorgstjenester til mange eldre.


Innleggstid: 11. desember 2023